Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.

neden İmamoğlunda ısrarcı olduğu belli oldu


Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili yapılan anketlerde, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın farklı senaryolar altındaki potansiyel performanslarına dair veriler gün yüzüne çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel’in önüne getirilen ve Toplumsal Etki Araştırmaları Merkezi (TEAM) tarafından 6 bin katılımcı üzerinde gerçekleştirilen anket, seçimlere dair önemli bulgular sundu. Araştırma, ilk olarak üçlü bir yarış senaryosunu ele aldı. Kararsızların dağıtılmasının ardından, Cumhur İttifakı’nın adayı Tayyip Erdoğan’ın oy oranı yüzde 37, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun yüzde 35.9, bağımsız aday Mansur Yavaş’ın ise yüzde 19.7 olarak belirlendi. Diğer adayların toplam oy oranı ise yüzde 7.
seviyesinde hesaplandı.
Seçimin ikinci tura kalması durumunda, İmamoğlu ve Erdoğan arasındaki olası sonuçlar da değerlendirildi. Bu bağlamda, kararsızların dağıtılmasıyla Ekrem İmamoğlu’nun oy oranı yüzde 57.2, Tayyip Erdoğan’ın ise yüzde
2.8 olarak kaydedildi. TEAM tarafından gerçekleştirilen bu anketin, CHP yönetimi tarafından “Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı gerektiği” görüşünü desteklediği belirtildi. Ancak Mansur Yavaş’ın destekçileri, farklı anketlerde Yavaş’ın önde olduğunu savunarak başka bir tablo sundu.
Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili bir diğer araştırma ise Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) tarafından yapıldı. Bu çalışmada, toplamda 250 bin katılımcıyla 11 farklı araştırma şirketi aracılığıyla siyasi partilerin oy oranları ölçüldü.


Diğer Galeriler
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: Content is protected !!