Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.

Deprem Sonrası Art Arda Uyarılar Yayımlanıyor


Marmaris depreminden sonra uzmanların ilk değerlendirmeleri: Hayat yok, çatlaklar var!
5.8 yoğunluğunun depremiyle ilgili Marmaris de Muhla bölgesi, bölgedeki endişelere yol açarken, Mukla Idris Akbuzk valisi ilk ifadeyi biliyordu. Vali Akbuzk, bu alan bir yıkım bildirimi değil, “İki binadaki iki Markaris binası yorum yaptı. Yaralıların 34 dans hareketi ile panik” dedi. Depremden sonra Ege ve Akdeniz’de sismik hareket etme yeteneği de uzmanlar tarafından değerlendirilir.
Tsunami riski düşüktür, ancak önlem çağrısı vardır
MUSYLA SITKA KOCUME Coğrafi Bilgi Sistemi ve Uzaktan Farkındalık Merkezi (CBS-UZAL) Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, Markaris’te 5.8 genlik bir depremden sonra önemli bir tsunami olmadığını söyledi. Özaçelik, şu anda önemli bir tsunami etkisi planlamadığımızı söyledi. Ciddi bir deprem meydana geldikten sonra vatandaşlarımız dikkatli olmalıdır. Hükümetin açıklamasını önemi takip etmelidir. Çok ciddi depremlerden sonra sahilde en az 1 saat kaçınması uygun olacaktır. Dedi. İlk verilere göre, Marmaris ve Rodos Adası ve Markaris arasındaki deprem, Özçelik noktasına çok yakın, “depremin kapsamı, çünkü farklı organizasyonlar yaklaşık 6 yıldır. Mevcut şiddet depremi ciddi tsunami etkileri yaratamıyor.
Jeologların “olağan hareketliliğine” vurgu
Jeoloji Evi NTV Canlı Yayın Programı’na katılır. Yetkili, 5.8 depremi olan Dr. Okan Tünz, bölgede normal kabul edilmelidir. Tüzez, “İlk verilere göre, depremin 60 ila 70 km derinlikte meydana geldiği anlaşıldı. Daha derin deprem nedeniyle geniş bir alanda hissetmek gerekiyor, ancak daha az hasar. Bu alanın alanı zaman değil. Bunlar kabul etmemiz gereken hareketler. Tsunami olasılığı gerçekçi değildir. Derin bir depremde, bölgedeki tsunami olasılığı daha azdır. Bir açıklama yaptı.
Saçsız, beklenmedik deprem fırtınasından sonra 5.8 deprem: “Deprem fırtınaları genellikle tarımsal kaynaklarda. Bu nedenle, depremin fırtınasını beklemiyorum. Ancak, 5’e kadar kopyalar olabilir. Bazen, bu bir durum değildir, bazen bu aylar alabilir. Bu, hasarlı binalardaki hasarı artırabilir. Bu nedenle, hasarlı binalar ithal edilmemelidir. “”
Twitter hesabındaki depremde deprem Naci Görür’ün bilim adamı, “Bozburun Açığı, Mabil Deprem Müb` `5.7. Belki de Pliini-Strababo Kırık Alanı ve Helen-Cyprus Dalma-West bölgesi. Yakında iyi olun “.



Diğer Galeriler
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: Content is protected !!