Katılımcıların% 44.3’ü Ekrem UMamoğlu’yu desteklerken,% 40,1’lik bir taraf Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy vereceğini söylüyor. Bu sonuçlar iki isim arasındaki farkın yaklaşık%4 olduğunu göstermektedir. Ancak, kararsız seçmenlerin yüzdesi dikkate değer bir seviyeye ulaşmıştır; Çünkü katılımcıların% 15,6’sı karar vermedi. Bu, Ekrem usamoğlu’nun Erdoğan’a karşı ciddi bir rakip olabileceğini ve seçimin sonuçlarını önemli ölçüde etkileyebilecek benzeri görülmemiş oyların oyu olabileceğini gösteriyor.
Erdoğan’ın 2028 seçimlerinde tekrar aday gösterilmesi için iki olasılık var. Anayasa’ya göre, Başkan Erdoğan erken seçimler veya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aday olması için Anayasa’da bir değişiklik yapabilir. Mevcut yasal durum, Erdoğan’ın üçüncü kez başkanı olma engelidir; Bununla birlikte, hangi gelişmenin geleceği deneyimleyeceği hala belirsizdir.
Önceki seçimlerde yüksek oy oranı olan Recep Tayyip Erdoğan dikkat çekti. Hiçbir adayın ilk turda% 50’yi aşamadığı başkanlık seçimleri sırasında, Erdoğan ikinci turda Kemal Kliçdaroğlu ile kaldı ve oylama oranı% 52.18’dir. Bu zafer Erdoğan’ın siyasi kariyerinde bazı önemli mil taşıyor. Ekrem usoğlu’nun başkan adayı 2028 seçiminde seçildi, genç seçmenlerle artan bir popülerlik var. Bu popülerlik 2028 seçimlerinde yürürlüğe girecek.
2023’teki cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında, Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kıjdaroğlu arasında büyük bir yarış gerçekleşti. İlk turda hiçbir adayın% 50’yi aşamayacağı 2023’teki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, ikinci turda Başkan Erdoğan ve Kemal Kıjdaroğlu kaldı. 28 Mayıs 2023’te düzenlenen ikinci turda Erdoğan, oyların% 52,18’i ile seçimi kazanarak tekrar başkan oldu. KILIÇDAROLU% 47.82 oyla ikinci oldu.
2028’deki cumhurbaşkanlığı seçimleri Türkiye’nin geleceği için gereklidir. Seçmenlerin çıkarları ekonomik koşullar, dış politikalar ve sosyal değişiklikler gibi birçok faktöre göre şekillendirilmelidir. Erdoğan ve OMamoğlu arasındaki rekabet ülkenin siyasi yapısını büyük ölçüde etkileyecektir. Yüksek istikrarsız seçmen oranı ne kadar belirsiz ve dönüştürülmüş seçimleri gösterir. Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda siyasi geleceği, bu iki liderden gelen rekabet tarafından şekillendirilmiş gibi görünüyor. Her ne kadar mevcut araştırmalar Ekrem Okmamoğlu’nun Başkan Erdoğan’a karşı güçlü bir değişiklik sunduğunu, ancak henüz seçimi tamamlamadığını gösteriyor.